Hyppige Spørgsmål & svar - Evido NVR - NVR/DVR Videolagring - TV-overvågning

Hyppige Spørgsmål & svar

Herunder finder du svar på almindelige spørgsmål vedr. eVIDO. Hvis du har spørgsmål som ikke er besvaret herunder, kontakt da info@teletec.dk for mere information. Læs også mere om vad som ingår når du køber en Evido-server.

Hvilke eVIDO- modeller kan rackmonteres?
- Modeller i eVIDO R-, T-, X- samt P-serien. Evido P kræver et konverterings- og monteringskit der findes som tilbehør.

Hvad gør jeg hvis min server går i stykker / ikke fungerer?
- Fejlanmeld serveren til Teletec på tel. 70233050. Vores tekniker registrerer oplysninger om det aktuelle problem, samt oplysninger om hvor maskinen er installeret. Hvis det skønnes at problemet er hardwarerelateret fejlanmelder Teletec produktet til det ansvarlige firmas onsite-service. Normalt sker service af produktet næstfølgende arbejdsdag. Hvis serveren er igang (men udviser fejlsymptomer) kan Teletec have brug for at koble sig op på maskinen for at udlæse informationer fra serverens log. Et program for fjernopkobling findes forinstalleret på alle servere.

Behøver jeg som forhandler / installatør gøre noget efter en hardwarefejl er blevet repareret?
- Det kommer an på hvilken type fejl der er opstået. Visse typer af fejl kræver ingen yderligere handling, eksempelvis bytte af netdel eller blæser. Andre fejl kan kræve handling inden produktet fungerer normalt igen. Dette inkluderer bl.a. bytte af systemharddisk i produkter som ikke blev bestilt med redundant harddiskkonfiguration (RAID). I disse tilfælde behøves en systemgenskabelse via ERS . Läs mer om ERS här.

Hvilken version af videolagringssoftware er installeret ved levering?
- Normalt den senest offentlig tilgængelige version ved serverens leveringsdato. Teletec tester løbende nye versioner af de af os distribuerede VMS for at sikre at systemet fungerer som forventet på hardwaren.

Fungerer IP-kameraer af fabrikat X, model Y på eVIDO?
- eVIDO levereres som en nøglefærdig løsning forinstalleret med et program fra en af vore VMS-leverandører. Kameraets kompatibilitet og integration og test er udført af den respektive VMS-leverandør. For information om kamerakompatibilitet, se specifikationen for det respektive VMS. En grundregel er dog at alle kameraer som sælges af Teletec fungerar med servere fra Teletec. Undtagelser kan dog forekomme, fremfor alt når det gælder specifikke funktioner i et særligt produkt eller kompatibilitet med en kameramodel som er ny på markedet. Teletec gennemfører løbende egne tests aa de IP-kameraer vi sælger i respektive VMS. Kontakt supporten på tlf 70233050 hvis du er usikker.

Kan jeg installere og køre Paxtons software Net2 på min eVIDO og dermed anvende samme server både til mit adgangskontrolsystem og videoovervågningssystem?
- Ja. Net2 består af en servertjeneste, en database (Microsoft SQL Server Express), samt et konfigurationsprogram (brugerflade). Net2 er ikke resursekrævende og påvirker ikke ydelsen i videolagringssystemet. En nøglefærdig server forudinstalleret med Net2 findes også tilgængelig. Se adgangskontrol i produktkataloget.

Kan jeg installere en anden software fra tredie part på min server? 
- Sandsynligvis ja, dog yder Teletec ingen support på dette.

Jag har brug for at øge lagringskapaciteten i min server, hvilken harddisk skal jeg vælge ?
- Samtlige eVIDO-modeller med undtagelse af N-.serien har mindst en (1) ledig harddiskplads tilgængelig udover den fabriksmonterede harddisk. I G- og S-serien anvendes 3.5" SATA-harddiske som monteres intern i serveren. Til R-, P-, T- og X-serien anvendes Hot-Plug harddiske  (harddiske monteret i en slæde/kassette som kan monteres under drift). Selv disse har SATA-grænseflade. Alle harddiske som Teletec sælger som tilbehør er  "Enterprise Class"-harddiske fabrikeret til 24/7-drift med lav fejlfrekvens og høj tilgængelighed.  

Hvor mange monitorer kan man tilslutte de respektive modeller ?

- N- og G-serien: 1 stk (VGA). Samtlige øvrige: 2 stk (VGA).

Jag har tilsluttet billedskærmen til serveren men får intet billed på skærmen. Hvad er fejlen?
- Evido S, R P, T, X: Anvend det medfølgende VGA-splitterkabel som giver dig to tilgængelige monitorudgange. Disse servere har endda en indbygget VGA-tilslutning som er deaktiveret i produktet og ikke skal anvendes. Du har sansynligvis tilsluttet minitoren til den indbyggede - slukkede - VGA-forbindelse.

Jag har en Evido med ExacqVision. Programmet siger at licensen er udløbet / er på vej til at udløbe. Vil serveren stoppe med at fungere?
- Nej. Alt fungerer præcis som sædvanligt, du har dog brug for at købe en opdatering til licensen hvis du vil kunne installere programopdateringer. Vor anbefaling er altid at have en opdaterad licens og at køre den seneste version af programmet.

Jag har skiftet Windowskodeord til min server og mistet det. Kan i hjælpe mig?
- Problemet kan afhjælpes på en af følgende måder: 1) Lav en genskabelse via ERS. Serveren (inkl. kodeord) tilbagestilles til fabriksindstillinger. 2) Send serveren til service hos Teletec. 3) Anvend et tredjepartsværktøj for nulstilling af Windowskodeord. Teletec yder ingen support på anvendelsen af disse værktøjer. Hvis du er usikker, se alternativ 1 og 2.

Jeg har skiftet administrator kodeord i Exacqvision og har mistet det, kan i hjælpe mig?
- Ja. Kontakt supporten på tel. 70233050. Serveren skal bruge en fungerende internettilslutning så vi kan koble os på.

Visse modeller har tillægsbetegnelsen Baseline. Hvad betyder det?
- Baseline har ikke VMS forudinstalleret og kan bestilles som de er (hvis du som installatør selv installerer VMS) eller sammen med vor forkonfigurationstjenester hvor Teletec forindstallerer medbestilt software. Baseline er et godt alternativ hvis du vil ha et specifikt antal licenser som ikke stemmer overens med de faste antal vi lagerholder (4, 8, 16, o.s.v. licenser).

Jag har købt en server fra tredje part, kan jag installere og anvende ERS på denne?
- Nej. ERS indgår i vore Evidomodeller uden omkostning og sælges ikke til anvendelse på tredjepartsprodukter.

I produktinformationen på Evido-serverne framgår at de er "optimerede for videoovervågning". Hvad mener I med det?
- Dels er den hardware som udgør basen i den respektive model nøje udvalgt og testet mod de videoovervågningssoftwares vi sælger. Dels kører Evido-serverne med operativsystemet Windows Embedded 7. Dette er en modulopbygget version af Windows 7 til industriel brug hvor vi nøje har optimeret installationen og borttaget de komponenter som kke behøves i et kameraovervågningsanlæg. Resultatet er et operativsystem som er meget stabilt og som desuden booter hurtigt. Udover dette er serverne preinstallerede med en del værktøj brugbart for dig som installerer serveren, bl.a. søge- og installationsværktøj til et antal IP-kamerafabrikat.

 

COPYRIGHT © 2022. TELETEC CONNECT